Éljenek a tiroli kiskalapok! A Chanel show óriási siker volt Salzburgban

Posted By: Taskarendeles.hu Ügyfélszolgálat In: Hírek On: csütörtök, december 4, 2014 Comment: 0 Hit: 572

Karl Lagerfeld mindig a lehető legnagyobb tehetséggel és ráérzéssel készíti elő a Métiers d’Art bemutatóját. Jártunk már Edinburghban, Bombayben és Dallasban, most pedig Közép-Európa ékszervárosába, Salzburgba, egy rokokó kastélyba invitált bennünket a Chanel 2015-ös pre-fall kollekciójának bemutatójára.

Az idei Métiers d’Art Paris-Salzburg show Coco Chanel védjegyének számító kiskabátja előtt tiszteleg, ahogy a hozzá készült film is Cara Delevingne és Pharrell Williams főszereplésével. Chanel az 1930-as években kapta az inspirációt négyzsebes tweed kabátjának elkészítéséhez, amikor Ausztriában a Mittersill palotában látta a liftes fiú egyenruháját. Egyébként a tervezőnek volt is egy forró viszonya a hotel tulajdonosával, egy bizonyos Hubert von Patz báróval. 

Így hát természetes volt, hogy Lagerfeld az ikonikus kabát születési helyére szervezte a bemutatót, pontosabban Salzburgba, a Leopoldskron palotába, ami A muzsika hangja film egyik helyszíne is. A show így tehát a csodás palota második emeleti egybenyitható lakosztályaiban kapott helyet.

Míg Londonban mindenki a Victoria’s Secret modellek szexi show-ján csorgatta a nyálát, addig Európa másik felében egy nagyon elegáns és sikkes bemutatót láthattunk. Egyáltalán nem csodálkozunk rajta, hogy Cara Delevingne és Kendall Jenner inkább Karl Lagerfeld kifutóját választotta a szexista fehérneműk helyett. 

De nemcsak az említett két sztármodell volt ismerős a kifutóul szolgáló palota termeiben: Lindsey Wixson, Lara Stone, Charlotte Free, Edie Campbell és Stella Tennant is büszkén lépkedtek a tiroli kiskalapokban és hosszú csizmákban, a fekete, fehér, kék, piros, illetve a jól ismert osztrák zöldszínű kosztümökben, ruhákban, valamint kabátokban. Majd Cara Delevingne egyik kezében egy félig megevett pereccel, másikkal Karl Lagerfeld kezét fogva vonult végig a palota termein a kollekció menyasszonyi ruhájában, egy fodros, kézzel hímzett, fehér csipkecsodában, amiről nem hiányozhattak a bájos, fekete masnik, mely az egész kollekció meghatározó motívuma volt, ahogy a gazdag osztrák beütés is.

Kommentek

Szólj hozzá!